Gespecialiseerde begeleiding 18-

Gespecialiseerde begeleiding voor jongeren onder de 18 bij Autimaat

Bij Autimaat begrijpen we dat jongeren met autisme unieke uitdagingen tegenkomen in diverse aspecten (domeinen) van het leven of het nu thuis is op school of in hun sociale leven. Daarom bieden we gespecialiseerde begeleiding afgestemd op hun individuele behoeften. Deze ondersteuning is beschikbaar in twee vormen: naschoolse begeleiding en individuele trajecten op maat.

Naschoolse begeleiding

Onze naschoolse begeleiding is specifiek gericht op jongeren met autisme vanaf 12 jaar. We richten ons op het ontwikkelen van zelfredzaamheid en sociale vaardigheden door middel van huiswerk en groepsactiviteiten. Daarnaast is het vergroten van zelfkennis een kernonderdeel van de begeleiding. Dit wordt ondersteund door de psycho-educatiecursus over autisme die speciaal ontwikkeld is door Geef me de 5. Deze cursus helpt jongeren de impact van autisme op hun leven te begrijpen en is een belangrijk onderdeel van onze naschoolse begeleiding.

Waar en Wanneer?

Doetinchem:

  • Maandag t/m vrijdag: 14.00 - 17.30 uur (woensdag en vrijdag vanaf 12.30 uur)

Arnhem:

  • Dinsdag en donderdag: 14.30 - 17.00 uur


Individuele trajecten

Naast de naschoolse begeleiding biedt Autimaat ook individuele begeleiding. Op dit moment worden individuele trajecten alleen aangeboden in Doetinchem. Elk individueel traject begint met een gesprek waarin we, samen met de jongere en betrokkenen, de behoeften en doelen vaststellen. De frequentie en duur van de begeleiding worden op maat gemaakt. We streven naar individuele groei en zelfstandigheid door de jongere de tools te geven die ze nodig hebben om zelfverzekerd te navigeren door hun wereld.

Waar en wanneer?

De afspraken binnen individuele begeleiding kunnen zowel thuis, op het werk, op school als op het kantoor van Autimaat in Doetinchem plaatsvinden. Afspraken over tijd en locatie worden altijd in overleg gemaakt.  

Team

Ons team bestaat uit deskundige medewerkers met een HBO-achtergrond en een gedragswetenschapper, allen geregistreerd bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en opgeleid in de Geef me de 5-methodiek.