Wachttijd

Datum van de laatste actualisatie van deze wachttijden: 5 juni 2024. 

Hier vindt u een overzicht van de verwachte wachttijden voor een intakegesprek en start van de behandeling. De verwachte wachttijd is afhankelijk van een aantal factoren zoals bijvoorbeeld het aantal aanmeldingen en het aantal beschikbare behandelaren. Wij doen ons best om de verwachte wachttijden zo goed mogelijk te bepalen. Vanwege allerlei omstandigheden kan de werkelijke wachttijd echter afwijken, uw wachttijd kan hierdoor toch korter of langer blijken. De wachttijd wordt niet beïnvloed door leeftijd, diagnose of zorgverzekeraar. Met vragen over de verwachte wachttijd kunt u terecht bij onze coördinatoren aanmelding & intake. Bij contact vindt u de telefoonnummers van onze verschillende locaties.

Aanmeldwachttijd*

De aanmeldwachttijd is de werkelijke wachttijd van alle cliënten met een intakegesprek in de afgelopen twee maanden. Dit is de tijd tussen het moment dat wij alle benodigde informatie ontvangen tot aan het intakegesprek.

Arnhem

Regio Centraal Gelderland (Arnhem), Nijmegen, FoodValley en Rivierenland)

9 weken

Deventer

Regio IJsselland, Twente, Midden IJssel-Oost Veluwe

 6 weken

Doetinchem

Regio Achterhoek                                                              

6 weken

Behandelwachttijd*

De behandelwachttijd is de werkelijke wachttijd van alle cliënten met een start van de behandeling in de afgelopen twee maanden. Dit is de tijd tussen de intake en de start van de behandeling.

Arnhem

Regio Centraal Gelderland (Arnhem), Nijmegen, FoodValley en Rivierenland)

13 weken

Deventer

Regio IJsselland, Twente, Midden IJssel-Oost Veluwe

15 weken

Doetinchem

Regio Achterhoek                                                                                                                         

6 weken

 

 

*De wachttijd is voor gespecialiseerde GGZ in de hoofddiagnosegroep neurobiologische ontwikkelingsstoornissen.

Wachtlijstbemiddeling

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).