Wachttijd

Datum van de laatste actualisatie van deze wachttijden: 5 september 2023. 

Aanmeldwachttijd*

De aanmeldwachttijd is de werkelijke wachttijd van alle cliënten met een intakegesprek in de afgelopen twee maanden. Dit is de tijd tussen het moment dat wij alle benodigde informatie ontvangen tot aan het intakegesprek.

Arnhem

Regio Centraal Gelderland (Arnhem), Nijmegen, FoodValley en Rivierenland)

7 weken

Deventer

Regio IJsselland, Twente, Midden IJssel-Oost Veluwe

 5 weken

Doetinchem

Regio Achterhoek                                                              

7 weken

Behandelwachttijd*

De behandelwachttijd is de werkelijke wachttijd van alle cliënten met een start van de behandeling in de afgelopen twee maanden. Dit is de tijd tussen de intake en de start van de behandeling.

Arnhem

Regio Centraal Gelderland (Arnhem), Nijmegen, FoodValley en Rivierenland)

11 weken

Deventer

Regio IJsselland, Twente, Midden IJssel-Oost Veluwe

10 weken

Doetinchem

Regio Achterhoek                                                                                                                         

8 weken

 

 

*De wachttijd is voor gespecialiseerde GGZ in de hoofddiagnosegroep neurobiologische ontwikkelingsstoornissen.

De wachttijd wordt beïnvloed doordat onze behandeling op maat is. Elke behandeling heeft een andere tijdsduur en de frequentie van contacten wisselt per gezin. Daarnaast kan een gezin in crisis voorrang krijgen op de wachtlijst. Ook de vakantieperiode heeft invloed op de wachttijd. Uw wachttijd kan hierdoor toch korter of langer blijken. De wachttijd wordt niet beïnvloed door leeftijd, diagnose of zorgverzekeraar.

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).