Behandeling en begeleiding

Autimaat werkt, samen met het systeem, aan de versterking van de eigen kracht van een individu, een gezin en de omgeving. We werken outreachend, dus in de eigen omgeving, en maken samen een plan hoe het systeem van overleven weer in de situatie komt van echt leven. Wij onderscheiden ons doordat wij werken met de methodiek Geef me de 5®. Hierbij richten wij ons niet op het (ongewenste) gedrag zelf, maar op de oorzaak van dit gedrag. Daarbij maken wij gebruik van Auti-communicatie, een manier van communiceren die speciaal is afgestemd op het denken van het kind/de cliënt met autisme. Hierdoor kunnen we, samen met het individu en/of het gezin, het probleem bij de kern aanpakken en zijn positieve gedragsveranderingen blijvend. Er zal ruimte ontstaan voor groei en ontwikkeling.

Video Interactie Analyse Autisme (VIAA)

Binnen Autimaat is VIAA een standaard onderdeel van de behandeling. Hierbij worden filmbeelden gemaakt in de eigen omgeving van het kind. Vervolgens wordt met behulp van deze filmbeelden de wisselwerking tussen het kind en zijn omgeving besproken en verbeterd. 

eHealth

Binnen Autimaat is eHealth een standaard onderdeel van de behandeling. Dit houdt in dat een systeem behandelaar autisme contact met u heeft via telefoon, via beeldbellen (bijvoorbeeld Skype) of via tekstberichten (e-mail, Whatsapp, sms).