Van overleven naar gezond leven met perspectief!

Ieder mens is mooi, ieder mens heeft eigen talenten en wij zijn ervan overtuigd dat iedereen zijn eigen kracht kan vinden; de voorwaarde voor gezond leven. Dat begint met luisteren en kijken. Onze jarenlange ervaring met gezinnen en mensen met autisme maakt ons goede waarnemers. Wij zien waar mensen binnen het gezin of netwerk elkaar niet begrijpen.
Wij zien waar, binnen een (gezins )systeem, patronen zijn die niet helpen. Wij zien de oorzaak van het probleem . Daarnaast zien wij wat goed gaat en waar ruimte is voor ontwikkeling.

Vanuit die basis biedt Autimaat bewezen effectieve interventies voor het kind of de jongvolwassene met autisme, zijn gezin en netwerk. Wij werken onder andere met de methodiek Geef me de 5; speciaal ontwikkeld voor de omgang met mensen met autisme.
Wij voorzien het gezin en diens sociale netwerk van kennis, zodat er inzicht en begrip ontstaat. Vervolgens bieden wij praktische tools en leren wij hun communicatietechnieken waarmee ontwikkeling weer mogelijk wordt en duurzame veranderingen in gang worden gezet. Comorbiditeiten worden voorkomen of verdwijnen, de eigen regie neemt toe en overleven wordt gezond leven met perspectief.