In 2013 heeft Anouk op de Weegh wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit van Geef me de 5. Dit onderzoek is vertaald en samengevat door dr. F.B.A. Naber van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

De conclusie van het onderzoek luidt:
Het effect van de behandeling met Geef me de 5 is significant op de 5 subschalen en de totale opvoedingsbelasting. De ervaren opvoedingsbelasting daalt door de behandeling tot ruim buiten het klinische gebied.

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar Geef me de 5

Omdat de resultaten uit voorgenoemd onderzoek positief waren, zijn wij in januari 2015 gestart met een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de resultaten van de behandeling middels Geef me de 5. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door dr. F.B.A. Naber van de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Zij meten op meerdere punten hoe het met onze cliënten gaat:
- Bij de start van de behandeling
- Na ongeveer 9 maanden behandeling
- Bij afsluiten van de behandeling
- Een jaar na de behandeling

Daarnaast worden ook bij een controlegroep deze punten in de tijd onderzocht. Daarna gaan zij de twee groepen met elkaar vergelijken. Alles bij elkaar gaat het wel een jaar of vier duren voor alle resultaten binnen zijn. Gezien de prachtige praktijk-resultaten, hopen we op een mooi wetenschappelijk resultaat!