Gespecialiseerde Begeleiding 18-

Bij Autimaat begrijpen we dat jongeren met autisme uitdagingen tegenkomen in diverse aspecten (domeinen) van het leven of het nu thuis is op school of in hun sociale leven. Daarom bieden we gespecialiseerde begeleiding afgestemd op hun individuele behoeften. Deze ondersteuning is beschikbaar in twee vormen: naschoolse begeleiding en individuele trajecten op maat.

Naschoolse begeleiding
Onze naschoolse begeleiding is specifiek gericht op jongeren met autisme vanaf 12 jaar. We richten ons op het ontwikkelen van zelfredzaamheid, planning- en organisatievaardigheden door middel van huiswerk. Op de locatie in Doetinchem werken we daarnaast veel aan sociale vaardigheden door groepsactiviteiten en gezamenlijke pauzes. Daarnaast is het vergroten van zelfkennis een kernonderdeel van de begeleiding. Dit wordt ondersteund door de psycho-educatiecursus over autisme die speciaal ontwikkeld is door Geef me de 5. Deze cursus helpt jongeren de impact van autisme op hun leven te begrijpen en is een belangrijk onderdeel van onze naschoolse begeleiding.

Individuele trajecten
Naast de naschoolse begeleiding biedt Autimaat ook individuele begeleiding.  Er kan gekozen worden voor een individueel traject als begeleiding in groepsverband (nog) niet passend is, of er een concrete hulpvraag is waarbij individuele begeleiding beter past. Elk individueel traject begint met een gesprek waarin we, samen met de jongere en betrokkenen, de behoeften en doelen vaststellen. De frequentie en duur van de begeleiding worden op maat gemaakt. We streven naar individuele groei en zelfstandigheid door de jongere de tools/psycho-educatie te geven die ze nodig hebben om stevig in hun schoenen te staan.

Team
Ons team bestaat uit deskundige medewerkers met een HBO-achtergrond, allen geregistreerd bij het SKJ (Stichting Kwaliteitsregister Jeugd) en opgeleid in de Geef me de 5-methodiek.

Waar en Wanneer?
Doetinchem:

  • Maandag t/m vrijdag: 14.00 - 17.30 uur (woensdag en vrijdag vanaf 12.30 uur)

Arnhem:

  • Dinsdag en donderdag: 14.30 - 17.00 uur

Aanmelden
Ouders, verzorgers of professionals kunnen een aanmelding doen. Dit kan op twee manieren:

  • Via het contactformulier
    Vul deze volledig in. Een medewerker neemt vervolgens binnen een week contact met u op.
  • Telefonisch: 0314- 67 51 51 (keuze 1 van het keuzemenu)
    U krijgt een medewerker van Zorgtoeleiding te spreken. Zij zal u verder helpen.