« Terug naar overzicht

Autimaat opent 2e locatie in Deventer

Op donderdag 19 juni 2014 openen Autimaat en Geef me de 5® academie hun deuren in het Jozef Gezondheidscentrum te Deventer. Zij geven hiermee gehoor aan de grote vraag naar behandeling, begeleiding en scholing op basis van de methodiek Geef me de 5 in regio Deventer.

De openingsactiviteiten vonden plaats van 15.30-19.30 uur en de officiële opening was, om 18.00 uur, door wethouder R. Hartogh Heys van gemeente Deventer.

Autimaat werkt met de methodiek Geef me de 5® , welke door Colette de Bruin is ontwikkeld en is beschreven in de boeken ‘Geef me de 5’ en ‘Auti-communicatie’, waarvan in totaal meer dan 70.000 exemplaren zijn verkocht. De methodiek is gericht op het zo zelfstandig mogelijk maken van mensen met ASS. De werkwijze bestrijkt een breed scala aan behandelstrategieën en kan als breed theoretisch ingebed beschouwd worden. Onderzoek heeft reeds de wetenschappelijke effectiviteit van Geef me de 5 aangetoond.

Geef me de 5  wordt zeer positief ontvangen vanwege de praktische handvatten die de methodiek geeft aan ouders en professionals. Via de Geef me de 5 academie hebben inmiddels meer dan 25.000 mensen een lezing over Geef me de 5 bezocht en jaarlijks worden meer dan 1.000 cursussen aan ouders en professionals gegeven. Sinds 2014 kan men bij de Geef me de 5 academie ook een post-HBO opleiding volgen.

Autimaat en Geef me de 5 werken nauw samen en verlenen kwalitatief goede zorg aan mensen met autisme en hun systeem. Geef me de 5 heeft met Autimaat de mogelijkheid om dagelijks feedback uit de praktijk te krijgen en nieuwe ontwikkelingen direct in de praktijk te toetsen. Autimaat is, dankzij deze samenwerking, verzekerd van een methodiek die doorlopend ontwikkeld en verbeterd wordt.

Alle medewerkers worden opgeleid en getraind door de Geef me de 5 academie. 

Klik hier voor de foto's van de opening.